Banii.net: Ghid fiscal pentru românii care obțin venituri din străinătate

  • de

ANAF a publicat pe site un ghid fiscal adresat persoanelor fizice care au obligaţia să declare şi să plătească impozitele şi contribuţiile sociale datorate pentru veniturile realizate în străinătate în anul 2020.


Materialele se găsesc în secţiunea Asistenţă Contribuabili – Servicii oferite contribuabililor – Ghiduri curente şi alte materiale informative.

Noul ghid ar clarifica o serie de aspecte legate de tipurile de venituri din străinătate care trebuie declarate în România prin Declaraţia unică, tipurile de venituri realizate din străinătate care nu se declară în România, modul de conversie în lei a veniturilor exprimate în valută, contribuţiile sociale datorate, precum şi modul de determinare şi acordare a creditului fiscal.

Contribuabilii interesaţi pot găsi şi alte detalii utile despre Declaraţia unică pe care trebuie să o depună pentru această categorie de venituri, respectiv: ce formulare necesare şi de unde se pot procura, cum se poate depune Declaraţia unică şi ce modalităţi de plată sunt puse la dispoziţia contribuabililor.

Curiozitate: În pandemie a scăzut numărul firmelor care și-au suspendat activitatea

Ministrul Transporturilor explică de ce nu avem autostrăzi: A lipsit capacitatea instituţională, competenţa și profesionalismul