Elevii Bakery School prepară cozonaci de Paște și îi donează bătrânilor aflați în grija fundației Prețuieste Clipa

  • de

Cei 40 de elevi ai Bakery au preparat cozonaci în cadrul orelor de practică, pe care îi vor dona Centrului de Plasament Casa Mogoșoaia, precum și celor 25 de bătrâni înscriși în programul Gătim pentru bunici din comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, administrat de Fundația Prețuiește Clipa. Bakery School este înființat de grupul belgian Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative. Sub supravegherea și îndrumarea unui coordonator Bakery School, elevii prepară cozonacii respectând rețetele tradiționale.

,,Responsabilitatea socială și importanța de a da mai departe binele primit sunt parte din elementele de bază care au fondat Bakery School. Este extrem de emoționant să descoperim dedicarea și empatia acestor copii pentru persoane vulnerabile, când la rândul lor fiecare are o dramă de familie pe care o duce pe umeri zilnic. Sunt copii din familii defavorizate, mulți trăiesc doar cu un părinte și trebuie să muncească după școală pentru a-și ajuta familiile. Le mulțumim celor de la fundația Prețuiește Clipa că le-au dat ocazia să se implice, să aducă bucurie pe chipurile unor bunici, să se simtă importanți și folositori”, a declarat Gabriela Bereș, country manager pentru Europa Centrală și de Est, Puratos România.

”Mulțumim în numele tuturor bătrânilor și copiilor care au primit produsele realizate de elevii Bakery School Romania, pentru implicare, generozitate și disponibilitatea de a sprijini acțiunile noastre. Pentru unii dintre acești bunici, voluntarii care le duc săptămânal hrană caldă sunt singurele persoane care le trec pragul, oferindu-le un zâmbet și o vorbă bună. În această perioadă, în care ne pregătim sufletește pentru Sfânta Sărbătoare, suntem siguri că și pentru acești copii și bătrâni, cozonacii de Paște realizați de elevii Bakery School vor aduce spiritul Sărbătorii Pascale mai aproape, dar în același timp, le vor transmite că nu sunt singuri, că cineva le este aproape, indiferent de modul în care noi putem realiza acest lucru”, a declarat Georgeta Nenciu, fondator Prețuiește Clipa.

Bakery School este prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie. Înființată din resurse exclusiv private de Puratos România, parte a grupului belgian Puratos, școala în sistem dual deschisă în Tărtășești, județul Dâmbovița, are 24 de elevi în clasa a IX-a și alți 15 elevi în clasa a X-a. Cele două clase sunt parte din proiectul amplu Bakery School pe care Puratos România l-a lansat în 2020, prin care dorește să demareze investiții de aproape jumătate de milion de euro în următorii trei ani, în dezvoltarea a trei școli în sistem dual pentru această industrie în județele Cluj, Iași și Dâmbovița. Dascălii care predau la Bakery School sunt: Corina Elena Gheorghe – profesor teorie Industrie alimentară (Brutărie), Ruxandra Proca – profesor teorie Alimentație publică (Cofetărie), Ana Mușat – Maistru instructor (Tutore) practică Brutărie, Cristina Stancu – Maistru instructor (Tutore) practică Cofetărie.

Citește și:

Elevii Bakery School au început practica la Carrefour România: Ce învață și ce oportunități au

Barometru: Ce preferă românii pentru masa de Paști

Etichete: