Facebook lansează campania “Împreună împotriva dezinformării despre Covid-19”

  • de

Facebook lansează, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, campania “Împreună împotriva dezinformării despre Covid-19”.

“Pe întreaga perioadă a pandemiei provocată de virusul Covid-19, Facebook a lucrat pentru a pune în legătură oamenii cu informaţiile corecte şi pentru a reduce dezinformarea în cadrul platformelor sale. Luna trecută, compania a anunţat cea mai mare campanie mondială de promovare a informaţiilor oficiale despre vaccinurile Covid-19. Facebook elimină afirmaţiile false despre vaccin, reduce distribuţia informaţiilor inexacte despre sănătate şi informează oamenii cu privire la administrarea eficientă a vaccinului”, susține rețeaua de socializare.

Ce presupune campania

Facebook pune la dispoziția utilizatorilor o serie de instrumente și sfaturi cu ajutorul cărora aceștia pot să identifice știrile false:

1. Verificați sursa: Examinați conținutul, chiar dacă pare că are o bază științifică

2. Verificați cum vă face să vă simțiți: Știrile false vă pot manipula sentimentele pentru click-uri

3. Verificați contextul: Aflați dacă autoritățile de sănătate publică confirmă conținutul


Compania lansează un site, care va include informaţii despre cum Facebook abordează dezinformarea pe platformele sale. “Scopul paginii este să ofere oamenilor mai multă transparenţă în ceea ce priveşte strategia platformei de Eliminare, Reducere şi Informare, să prezinte standardele comunităţii, precum şi paşii făcuţi pentru a combate ştirile false în jurul evenimentelor globale, aşa cum sunt Covid-19, alegerile şi schimbările climatice”, arată compania.

Bonusuri tăiate în mediul privat, bugetarii români protestează că nu le cresc salariile

Un comentariu la „Facebook lansează campania “Împreună împotriva dezinformării despre Covid-19””

  1. Pingback: Tabere educaționale exclusiviste în Elveția - Newspost

Comentariile sunt închise.