Marian Siminică, ISF: Suntem într-un proces de digitalizare a întregii societăți

  • de

Marian Siminică, directorul executiv al Institutului de Studii Financiare (ISF), a explicat în cadrul dezbaterii organizate pentru a marca debutul “Global Money Week” că pandemia demonstrează cât de importantă este educația financiară. De asemenea, acesta a arătat și de ce, pe lângă efectele groaznice ale crizei sanitare, putem să identificăm și câteva oportunități pe care România le-a fructificat, cum ar fi accelerarea procesului de digitalizare.

“O oportunitate vine din segmentul digitalizării. Suntem într-un proces de digitalizare a întregii societăți, de aceea se pune în discuție și digitalizarea educației financiare. Sunt multiple avantaje și cred că digitalizând evenimentele de educație financiară avem posibilitatea să extindem foarte mult sfera de cuprindere, să ajungem la un grup țintă cât mai numeros”, a explicat directorul executiv al Institutului de Studii Financiare (ISF).

Rolul educației financiare s-a văzut deja în criză. Astfel, cei care au deprins anumite cunoștințe au reușit să gestioneze mult mai ușor momentele dificile.

“Criza pandemică pe care o traversăm a ridicat o mulțime de provocări pentru fiecare dintre noi. Au fost consecințe financiare asupra bugetului personal pentru foarte multe familii, uneori chiar dramatice. S-a constatat că nivelul cunoștintelor financiare a fost principalul factor care a explicat de ce o parte a populației a fost capabilă să facă  față cu ușurință mai mare, să fie mai rezilientă în perioada pandemică. De aici apare importanța, necesitatea dezvoltarii de programe pentru tineri prin care să dezvoltăm și să cultivăm obiceiuri financiare solide”, a spus oficialul ISF.

Citiți continuarea articolului aici.