MonePOS devine “paperless”

  • de

MonePOS, soluția de plată contactless dezvoltată de AROBS Transilvania Software, beneficiază acum de încă o inovație: se scanează un cod QR și apoi se descarcă chitanța sau bonul de către clienți, scrie banii.net. Printre numeroasele avantaje ale soluției se numără și economiile semnificative obținute ca urmare a eliminării consumului de hârtie.

MonePOS by AROBS a fost lansat la începutul anului 2021 pe piața de taximetrie, dar odată cu noile dezvoltări ale soluției, este integrabil imediat oricărei activități ale companiilor din zona de mobilitate: retail-ul mic, transport public sau privat urban și interurban, curierat, FMCG – restaurante și livrări de bunuri de larg consum, piețe sau producători agricoli.

Inovația constă prin faptul că, în decurs de câteva secunde de la scanarea codului QR, utilizatorul poate descărca bonul sau chitanța, pe telefon, pentru plata efectuată, cu toate detaliile tranzacției, fără a fi nevoie de a se introduce date personale cum ar fi un număr de telefon sau o adresă de e-mail. Chitanța se descarcă de pe o pagină special creată în acest scop, în siguranță totală.

Pe lângă ușurința în utilizare pentru clienți, prin sistemul implementat, comerciantul sau operatorul este în completă conformitate cu regulile GDPR. Un alt mare avantaj al bonurilor emise în format digital după scanarea codului QR este faptul că acestea nu se pierd. Rămân stocate în memoria telefonului utilizatorului, putând fi folosite la nevoie.

MonePOS, o soluție prietenoasă cu mediul

Mai mult, MonePOS a devenit “ecologic”, prin faptul că nu mai e nevoie de listarea bonurilor și a chitanțelor pe hârtie.  Astfel, consumul de hârtie este diminuat în proporție de 100%, iar cheltuielile generate de achiziția hârtiei fiind reduse la 0.

Multe organizații internaționale dezbat impactul asupra mediului a consumului de hârtie pentru bonuri și chitanțe. Pe lângă tăierea milioanelor de arbori, în fiecare an, se consumă și o cantitate enormă de apă în procesul de producție. În plus, peste 90% din chitanțele tipărite în întreaga lume ajung la gunoi, nefiind reciclate. 

Noua funcționalitate se poate vedea în detaliu aici: https://youtu.be/tYFXenI9KTQ

MonePOS by AROBS se poate achiziționa sau închiria și se poate utiliza în relație cu un cont deschis la Banca Transilvania. Mai multe detalii pe www.monepos.ro

Citește și:

Florin Cîțu: Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie

Etichete:

Un comentariu la „MonePOS devine “paperless””

  1. Pingback: Ministerul Finanțelor primește ajutor de la UiPath: "Întâlnire de lucru" între Nazare și Dines - Banii.net

Comentariile sunt închise.