Pfizer și BioNTech, cerere de autorizare în UE a vaccinului anti-COVID19 pentru grupa de vârstă 12-15 ani

  • de

Pfizer și BioNTech au anunţat depunerea unei cereri de autorizare în Uniunea Europeană a vaccinului lor anti-COVID19 pentru grupa de vârstă 12-15 ani, deschizând astfel calea unei omologări în iunie, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

În baza unui studiu clinic care arată o “eficienţă de 100%” a vaccinului la această categorie de vârstă, Pfizer şi BioNTech au anunţat într-un comunicat că au cerut o “extindere” a autorizaţiei, valabilă până acum numai pentru persoanele în vârstă de peste 16 ani. Acest proces durează în mod obişnuit între patru şi şase săptămâni.

În Statele Unite, cele două companii au depus deja la începutul lunii aprilie o cerere similară de extindere a autorizaţiei de urgenţă acordată de FDA.

Cererile se bazează pe datele unui studiu clinic de fază 3, publicat la sfârşitul lunii martie, care arată o “eficienţă de 100%” a vaccinului pentru prevenirea COVID-19 la această grupă de vârstă. De asemenea, vaccinul a fost “în general bine tolerat”, conform studiului.

Citește și:

Florin Cîțu, pe Facebook: Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie

Universități din Marea Britanie și Austria, prezente la un eveniment virtual pentru românii care vor să studieze în afară