Protest în Valea Jiului: Minerii refuză să iasă din subteran

  • de

Peste 100 de mineri din schimburile 1 şi 2 de la exploatarea de cărbune Livezeni, din Valea Jiului, au refuzat miercuri după-amiază, la finalul programului de lucru, să iasă din subteran. Aceștia ar fi nemulţumiţi pentru că salariile vor fi plătite cu întârziere.

Potrivit administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu, minerii nu vor să accepte ca salariile să fie achitate până pe 26 februarie, aşa cum s-a convenit miercuri dimineaţă la finalul unui alt protest spontan.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă acestea au fost întârziate din cauză că societatea a rămas fără jumătate din fondurile necesare pentru plata acestora.

De la 1 ianuarie, veniturile CEH s-au redus cu 7 milioane de lei, deoarece complexul nu mai beneficiază de sumele de bani provenite din asigurarea serviciilor de sistem şi de ajutorul de stat pentru Mina Lonea. CEH este format din minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Paroşeni şi Mintia, numărând circa 4.000 de angajaţi. 

Sursa: agerpres.ro

Ludovic Orban: Trebuie demarată procedura de revocare a Avocatului Poporului

Curiozitate: În pandemie a scăzut numărul firmelor care și-au suspendat activitatea