Cîțu, despre datele publicate de INS: Am luat cele mai bune măsuri!

Economia României s-a contractat cu 3,9% anul trecut, iar în ultimul trimestru din 2020 PIB-ul a scăzut cu 1,5% faţă de acelaşi trimestru din 2019, potrivit datelor semnal publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).Totuși, în trimestrul IV, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul Intern Brut a crescut cu 5,3%, pe serie ajustată sezonier.

“Ca urmare a revizuirii seriei brute a PIB trimestrial ca urmare a includerii estimării Produsului Intern Brut pentru trimestrul IV 2020 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiţi faţă de a doua variantă provizorie a Produsului Intern Brut pentru trimestrul III 2020” a precizat INS.

Reacții la cifrele anunțate de INS

Ca  urmare a noilor date de către INS, Premierul Florin Cîțu a postat pe Facebook un mesaj plin de optimism. Acesta susține că economia României e pe drumul cel bun, având o revenire în formă de V.

“Economia României, performanta care spulberă estimările apocaliptice! În trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5.3%!!! O performanță fantastică. Cea mai rapidă revenire a economiei din istorie. Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei în V, o certitudine!”, a scris Florin Cîțu.

Premierul a mai susținut că performanța înregistrată anul trecut a depășit cu mult chiar și cele mai optimiste estimări ale organismelor internaționale. De asemenea, acesta a promis că 2021 va fi anul reform elor și al investițiilor. “În 2020, economia României, alături de cea globală, a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani. Cu toate acestea, s-a contractat cu doar 3.9%. Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic și am spulberat toate estimările apocaliptice. Împreună am reușit să redresăm economia și să avem acest rezultat. România a performat în 2020 cu 5% mai bine decât estimarile inițiale și în medie cu 2.5% mai bine decât toate estimările publicate de instituțiile internaționale, CE, agențiile de rating și instituțiile financiare. Nu ne oprim aici. Anul acesta este anul reformelor și al investițiilor. Corectăm 30 de ani de amânări și de populism. În acest prim mandat, de 4 ani, promit să pun economia pe o traiectorie de creștere economică sustenabilă și să creez un mediu economic în care toți românii au șansa de reuși”, a încheiat Florin Cîțu.

Ludovic Orban: Trebuie demarată procedura de revocare a Avocatului Poporului

Curiozitate: În pandemie a scăzut numărul firmelor care și-au suspendat activitatea

4 comentarii la „Cîțu, despre datele publicate de INS: Am luat cele mai bune măsuri!”

  1. Pingback: Bitcoin a depășit pragul de 50.000 de dolari - Newspost

  2. Pingback: Șapte transplanturi de rinichi reușite în mai puțin de o săptămână la Iași - Newspost

  3. Pingback: Claudiu Năsui, despre granturile pentru IMM-uri: Am depus o plângere penală la DNA - Newspost

  4. Pingback: Târgul Mărțișorului, din 25 februarie la Muzeul Ţăranului Român - Newspost

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *