Claudiu Năsui, despre granturile pentru IMM-uri: Am depus o plângere penală la DNA

  • de

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a depus o plângere penală din cauza suspiciuni de corupţie în cazul granturilor acordate IMM-urilor pe măsura 3.

“Am arătat foarte transparent toate problemele şi am depus inclusiv o plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie în acest caz, de comun acord cu domnul premier, Florin Cîţu”, a anunțat Năsui.

Claudiu Năsui a semnalat anterior că Măsura 3 de ajutor de stat pentru IMM-uri “nu îşi atinge scopul”, în condiţiile în care peste jumătate dintre firme au aplicat pentru achiziţia de imobile.

“Din cei 27.736 de aplicanţi, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanţate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanţate. Dintre acestea, 1.807 finanţează imobile. Practic, mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă COVID şi ajunge să finanţeze cumpărări de apartamente”, anunțase, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Cîțu, despre datele publicate de INS: Am luat cele mai bune măsuri!

Curiozitate: În pandemie a scăzut numărul firmelor care și-au suspendat activitatea