Cîțu: Măsurile luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se aplică de duminică

  • de

Prim-ministrul Florin Cîțu a explicat că noile măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus prevăzute în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) vor fi aplicate începând de duminică.

“Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Florin Cîţu.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat anunțase că în localităţile cu o incidenţă a cazurilor de COVID-19 peste 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până la ora 20,00, iar operatorii economici vor putea funcționa până la ora 18.00. Mai mult, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii dacă se depășește incidenţa de 7,5 la mia de locuitori.

Citește și:

EXCLUSIV! Analiză: Cum și-au ajutat alte țări din UE afacerile și populația în pandemie. România stă bine doar la promisiuni

Ivermectina, nerecomandată de EMA pentru tratarea COVID-19