Florin Piersic a împlinit 85 de ani: Ne așteaptă lucruri minunate, numai să trecem de perioada asta nefericită!

Florin Piersic, unul dintre marii actori ai României, a împlinit 85 de ani. În urmă cu câteva zile, acesta a postat pe Facebook un mesaj pentru admiratorii săi în care spune că și-ar fi dorit să-și sărbătorească ziua de naștere pe scenă, dar regretă că acest lucru nu a fost posibil din cauza restricțiilor crizei sanitare. Mai mult, actorul precizează că, ținând cont de victimele pe care le face pandemia de coronavirus, nu este un moment bun pentru a sărbători și îndeamnă la prudență.

Florin Piersic s-a născut la 27 ianuarie 1936, la Cluj. A absolvit Liceul de băieţi nr. 3 din Cluj, apoi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, promoţia 1957. Spectacolul său de absolvire a fost “Peer Gynt” de Henrik Ibsen. După doi ani, a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, obţinând rolul principal în “Discipolul diavolului” de George Bernard Shaw. De-a lungul timpului, a  jucat în numeroase piese de teatru și producții cinematografice de mare succes.

Mesajul lui Florin Piersic, postat pe pagina de Facebook:

“Mai e putin și intrăm într-o saptamână mare pentru mine, Florin. În câteva zile împlinesc marele 85. Voi stiți că n-am avut niciodată rețineri în a-mi spune vârsta. Sunt actori și mai ales actrițe care parcă sunt născuti pe 29 februarie, așa că înainteaza în vârstă o dată la patru ani.

De fapt, dacă mă gândesc bine, acum fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos, cu speranță, cu bucurie. O sa vedeți și voi când veți ajunge aici, ceea ce vă doresc din toată inima! An de an, televiziunile, presa și mai ales voi, publicul, m-ati sărbătorit, m-ati răsfățat, m-ați aplaudat, iar eu am primit o mare de flori, vorbe minunate și toată iubirea voastră, cu recunoștință.

În teatru, indiferent ce se întâmplă în viața actorilor de pe scenă, se spune: „Spectacolul trebuie să continue”. Ei trebuie sa fie acolo, să intre în pielea personajelor lor, să va aduca un zâmbet în suflet, sau o lacrimă în coltul ochiului. Anul ăsta, aveam în plan o altfel de întâlnire, pentru că știți că a devenit aproape o tradiție să îmi petrec ziua de naștere pe scenă, cu voi alături. M-am gândit mult la asta.

Și acum vine marele „Dar”. Copii, e prea multă tristețe in lume. De curând  mi-am pierdut un prieten de o viață, Rocco-Grigore Rusu, care a fost răpus de boala asta blestemată, iar o minunată parteneră a mea se zbate acum între viață și moarte, din același motiv. Vă spun drept: mi se pare cam nepotrivit să ne ținem de sărbătoriri.

Și dacă nu ne vom vedea față în față, fie pe scena, fie pe micul ecran, asta nu înseamnă că vă iubesc mai puțin.

Anul asta este anul Vărsătorului, așa că sunt convins că ne așteaptă lucruri minunate, numai să trecem o dată de perioada asta nefericită. Vă rog să aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru. Fiți buni unii cu altii, și la anul facem o sărbătorire și pentru 85, și pentru 86 la un loc! E o promisiune!

Va pup cu dragoste!”

Citește și: Sondaj PwC: Modificările aduse Codului fiscal ajută companiile

Ministrul Transporturilor explică de ce nu avem autostrăzi: A lipsit capacitatea instituţională, competenţa și profesionalismul

Un comentariu la „Florin Piersic a împlinit 85 de ani: Ne așteaptă lucruri minunate, numai să trecem de perioada asta nefericită!”

  1. Pingback: Familia lui Alexei Navalnîi, anchetată de poliția lui Putin. Pretextul, încălcarea "normelor sanitare" - Newspost

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *