Nicuşor Dan: Bucureşti, capitala cea mai afectată de risc seismic din UE

  • de

Nicuşor Dan susține că Bucureştiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din UE și anunță că starea imobilelor reprezintă o prioritate a mandatului său.

Primarul general a vorbit la dezbaterea cu tema “De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?”, organizată cu prilejul împlinirii a 44 de ani de la cutremurul din 1977.

“Bucureştiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din Uniunea Europeană şi în primele zece oraşe din lume. Parte din problemă este că noi nu am conştientizat această problemă, ani de zile, după anul ’90. A fost un impuls în anii ’98-2000, după care problema cumva s-a dus într-o zonă secundară”, a spus Nicușor Dan.

În acest sens, a amintit că lucrări de consolidare pentru care asociaţiile de proprietari din Capitală au semnat în urmă cu 15 ani încă nu au devenit realitate.

“Această problemă este o prioritate pentru administraţia pe care o conduc, am făcut nişte schimbări la conducerea Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, am descoperit cu ocazia asta şi problemele de acolo. Pentru că vorbim de încredere, nu e posibil să avem convenţii semnate cu asociaţii de proprietari din anul 2005, 2006, 2007 şi care să nu fi ajuns la un rezultat”, a mai spus Nicuşor Dan.

Sursa Agerpres.ro

Stadionul Rapid, dotat cu sisteme de ventilație cu recuperare de căldură