Vlad Voiculescu, către PSD: Aţi aşteptat să apară o tragedie să puneţi în seama mea tot dezastrul lăsat în urmă de voi

  • de

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat în cadrul dezbaterii din Parlament a moțiunii simple depuse de PSD împotriva sa că partidul care este acum în opoziție ar fi vinovat pentru criza sectorului sanitar. Acesta susține că i se cere demisia de către cei care sunt direct răspunzători pentru dezastrul din sănătate, nominalizând mai mulți membri marcanți ai PSD.

“Autorii direcţii ai dezastrului din ultimii 30 de ani în sistemul de sănătate din România sunt PSD şi mafia pesedistă. Cred că autorii acestei moţiuni i-au greşit numele, iar ea s-ar putea numi mai bine ’Vlad Voiculescu – un pericol pentru mafia din Sănătate’. Apropo de autori, moţiunea fost scrisă de un domn care patru ani a fost secretarul de stat din MS responsabil pentru spitale, respectiv consilierul domnului Nicolae Bănicioiu. Vorbim despre echipa de la Ministerul Sănătății care a promovat minciuna ‘Avem de toate’. Mi se cere să-mi asum răspunderea pentru ceva ce s-a întâmplat într-un spital condus aproape 30 de ani de colegul dumneavoastră, de colegul celor care au iniţiat această moţiune, de domnul doctor Adrian Streinu Cercel. Într-un oraş condus în ultimii 12 ani de zile de colegii tot ai dumneavoastră: domnul Oprescu, doamna Firea”, a susţinut Vlad Voiculescu.

Nevoia de reformă

Vlad Voiculescu a arătat că a găsit sistemul de sănătate din România „mult mai rău” decât l-a lăsat după primul său mandat.
„Aţi început probabil să scrieţi această moţiune împotriva mea înainte să fiu ministru. Aţi aşteptat să apară o tragedie să puneţi în seama mea tot dezastrul lăsat în urmă de voi. (…) Am găsit sistemul de sănătate din România mult mai rău decât l-am lăsat. V-aţi bătut joc de aproape tot ce am făcut în 2016 şi era un început de reformă reală”, a spus ministrul Sănătăţii.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătății se numește “Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor!” și a fost iniţiată de 109 deputaţi PSD.

Ludovic Orban: Trebuie demarată procedura de revocare a Avocatului Poporului

Curiozitate: În pandemie a scăzut numărul firmelor care și-au suspendat activitatea